Luksemburg slavio protiv Lihtenštajna: Pobjedom preskočili Zmajeve na tabeli

.
Luksemburžani su upisali bitnu pobjedu pred duel protiv Zmajeva u Zenici

Fudbaleri Luksemburga su uspjeli savladati Lihtenštajn na svom terenu rezultatom 2:0 i tako preskočiti reprezentaciju BiH na tabeli grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

 

 

Luksemburg je u prva dva kola uspio „otkinuti“ bod na gostovanju kod Slovačke, a onda je poražen od Portugala.

Oni su do prve pobjede u ovom ciklusu kvalifikacija došli nakon što je Daniel Sinani pogodio za vodstvo svoje ekipe, probivši čvrsti bedem gostujuće selekcije.

Kada se čekao kraj utakmice, najbolji strijelac Luksemburga Žerson Rodrigez (Gerson Rodrigues) je postigao za konačnih 2:0 i pobjedu domaćina.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina večeras igra protiv Portugala na stadionu Luž. Zmajevi će tri dana kasnije u Zenici dočekati Luksemburg na Bilinom polju u izrazito važnoj utakmici kvalifikacija za našu reprezentaciju.

Prema trenutnoj tabeli, Portugal je prvi s maksimalnih šest bodova, dok Slovačka i Luksemburg imaju po četiri. BiH i Island imaju po tri, a Lihtenštajn je bez boda. Prve dvije selekcije iz svake grupe plasirat će se direktno na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj.

 

Foto:Screenshot/Twitter