Majka mu je skupljala flaše na ulici da ga prehrani, sada njegov transfer obara sve rekorde

.
Životna priča nove zvijezde

Bila je 2013. godina kada su roditelji teška srca dopustili 14-godišnjaku da napusti svoj dom dom i potpiše za velikana. 

Napustio je svoj Artiges i otišao u 600 kilometara udaljeni Montevideo. Potpisao je za Penalo, a skoro deset godina kasnije jedan evropski velikan će ga platiti 100 miliona eura.

Darwin Nunez(22) je nova zvijezda evropskog fudbala i fudbaler zbog kojeg će Liverpool oboriti sve klupske rekorde samo kako bi da doveo u svoje redove.

Dok je bio dječak školska užina mu je bila jedini dnevni obrok. Otac mu je bio zidar i nije mogao napuštati svoj posao, a majka je skupljala flaše i prodavala ih kako bi mu kupila nove kopačke.

Nejgov prvi mandat u Penarolu nije prošao kako je zamislio. Zbog porodičnih problema se morao vratiti kući, da bi sa 16 godina svoj lokalni tim promovisao u treću ligu. Tada je povrijedio i križne ligamente.

Operisao se, a godinu i pol nije igrao fudbal. Tada je radio osam sati dnevno. Ali novu šansu je dočekao i iskoristio je. Opet je stigao poziv Penarola.

Prvi meč je završio u suzama. Plakao je od bolova pa je morao na novu operaciju. Opet se uspio oporaviti i postao je U20 reprezentativac svoje zemlje.

Golove nije postizao pa su na društvenim mrežama počeli da ga uništavaju što je i sam priznao jedne prilike.

"Bio sam dosta na društvenim mrežama. Vidio sam komentare koje mi se nisu svidjeli i bilo mi je muka", kazao je Nunez koji je tada telefon koristio samo za razgovor.

Nakon tri sezone u Penarolu stigao je poziv iz Evrope. Prvoj došao u Almeriju, a zatim je uslijedio transfer u Benficu. U prošloj sezoni na 41 utakmici je postigao 34 gola.

Najbrži koji je bio je Liverpool. Platit će ga 80 miliona plus 20 miliona bonusa i postat će najskuplji igrač u historiji slavnih Redsa.

"Ne zaboravljam odakle sam. Ponizna i radna porodica. Otac mi je dnevno radio osam do devet sati, a majka je na ulici skupljala boce i prodvala ih", rekao je Nunez.

Iako bi se mnogi u njegovom slučaju čuvali kao veliku tajnu teško djetinjstvo koje je prošao Nunez ništa ne krije i osvemu priča s dosta ponosa.

Foto: Facebook