To malo biće na ovaj svijet nije došlo da mu umišljene zvijezde priređuju ovakve stvari

sa
Kada izgube, igrači znaju da budu jako neprijatni, dok u slučaju pobjede vrište od sreće i spremni su na sve.

Dešavalo se da oni koji izgube ili se nalaze u gubitničkom raspoloženju ne staju pred kamere i ne daju izjave, ali i da ignorišu navijače. I sve je to razumljivo, ali je tužno da je izvisio jedan maleni navijač sve zbog nezadovljnih igrača engleskog premierligaša Leedsa.

Leeds ima jako lošu sezonu i još uvijek nije siguran u opstanak u Premieri ligi. Na posljednjih pet mečeva, tim Javija Garcije doživio je četiri poraza i trenutno je tek 17. na tabeli sa istim brojem bodova kao prvoplasirani tim u opasnoj zoni.

Sam Allardyce bi trebao postati novi trener kluba sa Elland Roada, kojem je do kraja sezone opstanak jedini cilj. Sada se na društvenim mrežama pojavio i video koji prikazuje skandalozno ponašanje leedsovaca.

Incident se dogodio prije nego što je Garciina ekipa u nedjelju igrala protiv Bournemoutha (4:1). U hotel u kojem su odsjeli igrači Leedsa došlo je nekoliko navijača koji su se nadali autogramima i fotografijama.

Među njima je bio i mali dječak. Kamere su snimile kako dijete maše igračima koji prolaze pored recepcije hotela, no oni su ga potpuno ignorisali. Umjesto toga, buljili su u svoje telefone, a na kraju se niko od njih nije zaustavio kako bi pozdravio malog navijača.

Piers Morgan, voditelj i kolumnist Talk TV-a, oštro je reagovao na takvo ponašanje igrača Leedsa.
"Sebičan, arogantan, jebi* ga", tvitao je ispod videa. Mnogi korisnici društvenih mreža složili su se s njegovim mišljenjem.

"Niko od njih se ne sjeća kako su prije 15 godina bili na drugoj strani i čekali svoje idole", "Trebalo bi ih biti sram. Nogomet je ništa bez navijača!", "Totalni bezobrazluk" - samo su neki od komentara.

Na snimku su reagovali i igrači Leedsa koji su izdali posebno saopštenje.

"Riječi ne mogu opisati koliko nam je žao što mladić u dresu Leedsa u videu nije dobio više ljubavi od nas. Međutim, također moramo ići na utakmice na vrijeme. Naravno, nema opravdanja za naše ponašanje. Također molimo roditelje navijača da otkriju svoj identitet. Bit ćemo vam zahvalni", stoji u službenom saopštenju objavljenom na Twitteru kluba.

 

Leedsu je poraz od Bournemoutha u 34. kolu samo produbio agoniju, a da stvar bude gora, za četiri dana gostuju na Etihadu vodećem Manchester Cityju koji vodi bitku s Arsenalom za prvo mjesto i nema namjeru prosuti bodove do kraja.

U slučaju da Leeds izgubi, što je zaista realno za očekivati, Nottingham Forrest i Everton imaju priliku da pobjedama gurnu ovaj tim na pretposljednje mjesto na tabeli. Everton gostuje kod Brightona, dok Nottinghamu dolazi posljednjeplasirani Southampton.