Manchester City ozvaničio treće pojačanje, stigao napadač od 60 miliona eura

napadač
Evropski nogometni prvak Manchester City ozvaničio je dovođenje trećeg nogometaša ovoga ljeta, a u pitanju je belgijski napadač Jeremy Doku.

 

Doku (21), potpisao je za Manchester City i tako postao treće pojačanje novog prvaka Evrope nakon dvojice Hrvata Joška Gvardiola i Matea Kovačića. Ovaj krilni ofanzivac stigao je iz francuskog Rennesa.

Talentovani i brzonogi nogometaš već neko vrijeme jedan je od najperspektivnijih igrača Starog kontinenta, a uz rad s Pepom Guardiolom sav taj potencijal mogao bi ostvariti. Cityja će koštati oko 60 miliona eura.

Doku je potpisao petogodišnji ugovor. Istakao je kako je silno uzbuđen zbog toga što će imati priliku igrati za najjači tim svijeta.

"Ovo je veliki dan za mene, lično i profesionalno. Manchester City je najjači klub na svijetu, tako da je ovaj potpis nešto posebno za mene i porodicu. Ja sam mlad igrač koji želi puno učiti i napredovati. Rad s Guardiolom i njegovim timom, te uz igrače ovakve klase, učinit će me mnogo boljim, to sam siguran", rekao je Belgijanac koji ističe da mu je Kevin de Bruyne već pomogao da se osjeća kao kod kuće.

Talentovani nogometaš počeo je karijeru u Anderlechtu, gdje je počeo igrati seniorski nogomet sa samo 16 godina. Prešao je u Rennes tokom jeseni 2020. godine, a za ovu ekipu odigrao je 92 utakmice na kojima je postigao 12 golova. Već neko vrijeme je reprezentativac Belgije za koju ima i 14 nastupa.

Foto: Manchester City

 

FOTO