Manchester United je već odabrao novog menadžera!

ADSADF

Nijemac Ralf Rangnick se po dogovoru s rukovodstvom kluba povlači na kraju ove sezone i postaje savjetnik, a na njegovo mjesto će po svemu sudeći doći nizozemski stručnjak Erik ten Hag.

Engleski mediji uveliko 52-godišnjeg stručnjaka povezuju s klupom Uniteda, a sada je i nizozemski Telegraaf objavio kako je Ten Hag glavni kandidat za preuzimanje velikana s Old Trafforda.

Prema informacijama ovog lista aktuelni trener Ajaxa glavni je kandidat za preuzimanje Crvenih đavola i razgovori na tu temu teku jako dobro.

Ajax će u slučaju da Ten Hag ode iz kluba na kraju sezone inkasirati dva miliona eura odštete, a ovaj sjajni trener jučer nije želio previše govoriti o interesu velikana iz Manchestera za njegove usluge.

"Manchester United je veliki klub sa sjajnim navijačima, ali mogu se samo ponavljati. Fokusiran sam samo na Ajax. Već imamo planove za novu sezonu, ali ako u nekom trenutku odlučim da napravim novi iskorak u karijeri, nadam se da će to ljudi razumjeti", rekao je Ten Hag, ali je ipak dao određene tragove da bi mogao otići na Teatar snova.

"Ne želim ništa odbaciti. U fudbalu se stalno dešavaju promjene. Normalno je da se pregovara s drugim klubovima jer se u ovom poslu svi poznajemo", rekao je Ten Hag.

Sjajni trener je u karijeri vodio Go Ahead Eaglese, drugi tim minhenskog Bayerna i Utrecht. U Ajaxu je od 2017. godine.