Manijaci podržali nogometaše pred duel sa Veležom

I pored velikog minusa u glavnom gradu sjajna atmosfera na treningu FK Željezničar

Plavi su obradovali svoj navijače pobjedom u vječitom derbiju protiv FK Sarajevo i sada se nadaju novim bodovima pred odlazak na zimsku pauzu.

Svjestan važnosti meča je i šef struke FK Željezničar Amar Osim.

"Neće biti lako dići ekipu nakon derbija. Nisam siguran da smo toliko zreli da ponovimo dobru utakmicu dva puta zaredom. Pokušaćemo iskoristi rezerve kako bi u tome uspjeli, bez njih će to biti teško. U odnosu na prvu utakmicu sa sutrašnjim protivnikom nije se puno toga promijenilo. Velež nas je u tom meču u potpunosti nadigrao. Slične su okolnosti kao i tada. Protivnik je i dalje nezgodan i koji protiv velikih ekipa igra jako dobro, što je za nas otežavajuća okolnosti. Imamo obavezu da se pokažemo u boljem izdanju nego u Mostaru i nadamo se da ćemo u tome uspjeti", kazao je Osim.

Plavi danas od 14 sati imaju i zadnji trening i to na glavnom terenu Grbavice, a na južnoj tribina okupila se i grupa popularnih Manijaka kako bi dala podršku svojim ljubimcima pred veoma važan meč.

I sutra su najavili dolazak u velikom broju, a s obzirom da će i Velež imati veliku podršku, već sada možemo reći da nas na Grbavici od 16 sati čeka pravi spektakl.