Maradona o finalu Cope u Madridu: To je sramota, River je prvak suzavca

Argentinski trener Diego Maradona ogorčen je zbog odluke Južnoameričke nogometna asocijacija (CONMEBOL) da se revanš finala Cope Libertadores između River Plate i Boca Juniorsa igra 9. decembra u Madridu, na stadionu Santiago Bernabeuu.

"Izuzetno sam ljut. Šta će se dogoditi kada River sljedeći put bude gostovao kod Boce? Kako će trener i igrači ući na stadion?", pitao se legendarni Maradona, koji je tokom karijere dva puta igrao za Bocu.

Njegov klub je zahtijevao da se revanš ne igra podsjećajući da je prije tri godine Boca izbačena iz Cope upravo zato što su na njenom stadionu Bombonera igrači Rivera zasuti suzavcem.

"Navijači Rivera sada koriste suzavac protiv igrača Boce i onda se ljute kada Boca zbog toga bez borbe traži trofej. Pa prije tri godine River je zbog istog razloga i na isti način izbacio Bocu i postao prvak Južne Amerike", rekao je Maradona.

Legendarni Argentinac se obrušio se i na CONMEBOL.

"Zna li predsjednik Alejandro Dominguez uopšte šta radi? Ja sad moram cijelu porodicu voditi u Madrid da gledamo utakmicu Boca - River? Šta ćemo s desecima hiljada Argentinaca koji nemaju novca za takvo putovanje? U šta smo se to pretvorili? Angažujte pravo osiguranje i dajte da se igra na stadionu Veleza. Ljudi iz CONMEBOL-a, koji su odlučili da se igra u Madridu, su sramota za nogomet", poručio je Maradona.