Marokanci uputili žalbu FIFA-i: Želimo iskazati ogorčenost zbog nepravde koju smo doživjeli

Nogometni savez Maroka uputio je žalbu na adresu FIFA-e zbog sudijskih grešaka na mečevima grupne faze Svjetskog prvenstva protiv Španije i Portugala.

Maroko je u prvom meču poražen od Irana rezultatom 1:0, a onda su u drugom kolu identičnim rezultatom izgubili od Portugala. U trećem, oproštajnom meču, Maroko je remizirao sa Španijom rezultatom 2:2 iako su u samom finišu mogli doći do sva tri boda.

Nakon što su završili učešće na Mundijalu, Marokanci su nezadovoljni sudijskim odlukama uputili žalbu na adresu FIFA-e, smatrajući da je došlo do ozbiljnih sudijskih grešaka. 

"Želimo da iskažemo ogorčenost zbog nepravde koju je naša reprezentacija doživjela, poslije ozbiljnih sudijskih grešaka, koje su dovele do ranog ispadanja ekipe sa SP u prvoj fazi", napisao je predsednik Nogometnog saveza Maroka. 

Što se tiče samih grešaka, Maroknci tvrde da pogodak Ronalda u porazu od Portugala nije bio regularan jer je napadač Real Madrida ranije napravio prekršaj, a također su naveli i pet situacija iz susreta protiv Španije koje su dosuđene na štetu njihove reprezentacije.