Maroko nastavio sa odličnim rezultatima i nakon SP

Maroko
Reprezentacija Maroka očarala je svijet na nedavnom Svjetskom prvenstvu. Izbacivši Španjolsku i Portugal postala je prva afrička reprezentacija u polufinalu jednog svjetskog prvenstva, da bi kasnije pokleknula od Francuske u polufinalu i Hrvatske u borbi za broncu.

 

A da to četvrto mjesto na svijetu nije bila nikakva slučajnost, Marokanci su potvrdili sinoć svladavši Brazil u Tangeru s 2:1. Jedini pogodak u prvom poluvremenu, u 29. minuti, zabio je Sofiane Boufal, a izjednačio je Casemiro u 67. No, pobjedu Afrikancima nad Brazilom donio je Abdelhamid Sabiri u 79.

Marokanski izbornik Waldid Regragui na teren je poslao svoju najjaču raspoloživu momčad.

Ramon Menezes, v.d. izbornika Brazila ipak je zaigrao bez nekih od svojih najvećih zvijezda, poput ozlijeđenih Neymara, Marquinhosa, Thiaga Silve, Danila, Raophinhe, Richarlisona, Alissona, Edersona…

Nakon nove velike pobjede Marokanci će za tri dana u Madridu odigrati utakmicu protiv još jedne južnoameričke reprezentacije Perua, a početak kvalifikacija za Afrički kup nacija očekuju u junu protiv Južne Afrike.

Brazil je pak nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu Katara upisao novi poraz, a početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Brazilcima počinje u septembru ove godine.