Marotta spreman narednog prelaznog roka da pokvari planove Reala

Vlasnik Intera Giuseppe Marotta narednog ljetnog prelaznog roka planira da 'odrješi kesu' i od Intera da napravi ekipu spremnu za najveće domente u narednoj sezoni.

Danski reprezentativac godinama igra sjajno u Tottenhamu te je možda i pravi trenutak da promijeni sredinu te potpiše za neki veći klub.

Eriksen je trenutno jedan od ključnih igrača Tottenhama, a zanimljivo da mu ugovor sa Spursima ističe narednog ljeta, ali se u klubu nadaju da će prihvatiti potpisivanje novog.

Ukoliko se to ne dogodi, Danac bi na ljeto 2020. godine kao slobodan igrač mogao da ode iz Londona, mada je realnije da ga Tottenham proda na kraju sezone.

Pored sve ozbiljnijih najava da bi Antonio Conte mogao da naredne sezone sjedne na klupu Nerazzurra, Beppe Marotta u pozadini  kuha recept kako da pojača igrački kadar.

Tako Gazzetta dello Sport tvrdi da su skauti Intera bili prisutni na utakmici četvrtine finala Lige prvaka između Tottenhama i Manchester Cityja, te da je u centru njihove pažnje bio Christian Eriksen.

Čitava ideja potekla je od trenutka kada se pojavio dobro poznati problem u vezi Maura Icardija koji bi vrlo lako mogao da napusti Giuseppe Meazza na kraju sezone, pa bi upravo taj novac bio preusmeren ka reprezentativcu Danske.

Problem predstavlja velika konkurencija u vidu Real Madrida koji je također zagrizao za Danca, ali čini se da je Kraljevski klub odabrao Edena Hazarda iako još uvek nije došlo do konkretnih poteza po tom pitanju.

Tržišna vrijednost Eriksena je procjenjena na 85 miliona eura, međutim Pjevci ga ne namjeravaju pustiti ispod 100 miliona eura.