Maxi Lopez ima nevjerovatne priče: Sedam dana sam u hotelu čekao potpis za Milan

Maxi Lopez
Maxi Lopez nekada je važio za najveću nadu argentinskog fudbala.

Plavokosi Argentinac je kao 21-godišnjak stigao u Barcelonu, ali se tamo nije snašao i zatim je krenulo njegovo ludo putovanje po Evropi.

Međutim, Lopez nigdje nije zablistao, te je mnogo poznatiji postao zbog braka s Wandom Narom koja ga je prevarila sa kolegom iz Sampdorije Maurom Icardijem i sa kojim je danas u braku.

Maxi žali zbog toga što nije imao priliku da se uklopi u određene klubove.

"Mijenjao sam previše timove. Nigdje nisam imao priliku da se uklopim u projekat. Nekada je bilo zbog mene, nekada zbog drugih. Putovao sam dosta, učio brojne jezike, ali Italija je zemlja koju nisam trebao ni napuštati", rekao je Lopez.

Opisao je posebno razdbolje u Cataniji gdje je stigao u januaru 2010. godine iz ruskog tima FK Moskva. Tamo ga je sačekao Siniša Mihajlović i predsjednik tima Lo Monaco.

"Odnosi s njima su bili jednaki. Bilo je tu i ljubavi i mržnje, ali smo se pazili. Kada sam stigao kupio sam Ferrari i Lo Monaco mi je rekao da sam napravio grešku. Zaprijetio mi je da će mi probušiti gume. Počeo sam potom zabijati golove i malo se smirio".

Ispričao je i zanimljivu priču o odlasku u Milan. Čekao je sedam dana u hotelu da bi ga predstavili.

"Stigao sam u Milan, potpisao sam ugovor, ali čitavu sedmicu proveo u hotelu. Tražili su drugog napadača, pregovarali su Carlosom Tevezom i rekli su mi da čekam. Sedam dana sam proveo u hotelu i tamo sam trenirao".

Lopez je samo osam puta igrao za Rossonere i upisao je gol i dvije asistencije. U Seriji A je igrao 215 puta i postigao je 46 golova.