"Mbappe će biti puno bolji od Cristiana, osvojit će više Zlatnih lopti"

Kylian Mbappe bi jednog dana mogao zaigrati za Real Madrid i osvojiti više Zlatnih lopti od Cristiana Ronalda - barem ako pitate nekadašnjeg tehničkog direktora Monaca, Lusa Camposa.

Upravo je Campos svojevremeno prepoznao Mbappeov potencijal i doveo ga u Monaco. Lucas Campos je, kao i čitav svijet, oduševljen partijama 20-godišnjeg Mbappea za PSG i reprezentaciju Francuske, a vjeruje i da će jednog dana zaigrati za Real Madrid.

"Kylan predstavlja fudbal koji svi volimo gledati, a kao vrhunskog fudbalera vidim ga u dresu Real Madrida jer je to klub po njegovoj mjeri, klub u koji žele ići veliki igrači", izjavio je Campos za Telefoot, pa dodao:

"U budućnosti sebe zamišljam na utakmici na Santiago Bernabeu kako uživam u šou Kyliana Mbappea... Danas on ima puno veći uticaj na igru od Neymara, a ako uzmemo u obzir njegove godine, on će biti puno bolji od Cristiana Ronalda. Mislim da će osvojiti više Zlatnih lopti".

Inače, Kylan Mbappe i ove sezone igra sjajno u dresu PSG-a, te je u 19 utakmica u svim takmičenjima postigao 16 golova i upisao 10 asistencija.