Mbappe je pao na niske grane - Zauvijek će ostati upamćen kao najveći izdajnik savremenog fudbala

m
Kylian Mbappe više nije u planovima francuskog prvaka PSG-a. Rukovodstvo francuskog šampiona jučer je donijelo odluku da napadač ne putuje s ostatkom ekipe u Japan i da ga stavi na transfer listu nakon što je odbio da potpiše produženje saradnje.

 

 

Kylian Mbappe je po svemu sudeći završio karijeru u PSG-u. Čelnici tima s Parka Prinčeva donijeli su odluku da najveću zvijezdu ne vode na pripreme u Japan i time su mu poslali jasnu poruku.

"Svi koji nisu pozvani na predsezonsku turneju nisu u klupskim planovima za novu sezonu", navode francuski mediji uz konstataciju da će po povratku ostatka ekipe u Pariz on trenirati odvojeno od prvog tima kao i ostali fudbaleri koji su na prodaju.

Mbappe je odbio ponudu da potpiše novi ugovor. PSG mu je dao rok do kojeg mora donijeti odluku. Poruka je bila 'uzmi ili ostavi'.

Rok za odluku je očigledno istekao. Mediji iz Pariza tvrde da Mbappe uopšte nije reagovao na poruke čelnika kluba i sam je sebi zapečatio sudbinu u PSG-u.

On je sada na prodaju. PSG će u narednom periodu saslušati ponude zainteresovanih klubova i vidjet ćemo šta će se desiti s jednim od najboljih fudbalera svijeta.

Određeni izvori tvrde kako francuski fudbaler već ima dogovor s Real Madridom za ljeto 2024. godine i da je zbog toga odlučio da ne prihvata novu ponudu PSG-a jer bi kao slobodan IGRAČ mogao bez problema potpisati za Kraljeve.

Novi ugovor bi za sve zainteresovane klubove narednog ljeta donio ozbiljan problem jer bi morali izdvojiti ogromnu cifru za njegov dolazak, a francuski prvak s druge strane želi nešto i zaraditi.

"PSG se osjeća izdanim jer smatraju da je Kylian već dogovorio sve s Realom i to nakon što je u intervjuu rekao da ne bi nikada iz kluba otišao besplatno. U Parizu ne žele biti taoci jednog igrača. PSG želi pokazati da niko nije iznad kluba", navodi se u izvještajima brojnih izvora.

PSG je Mbappea doveo iz Monaca za 180 miliona eura, a s obzirom na to da mu narednog ljeta ističe ugovor spremni su ga prodati za 100 miliona.

Kylian Mbappe je od 2017. godine odigrao 260 utakmica uz nevjerovatnu statistiku od 212 golova i 98 asistencija.