Mbappe postao novi kapiten Francuske, odluka razbjesnila njegovog zamjenika

 K
Kylian Mbappe je sa 24 godine postao treći najmlađi kapiten Francuske u historiji, odlučio je selektor Trikolora Didier Deschamps.

Dugogodišnji kapiten Hugo Lloris je nakon završetka Svjetskog prvenstva objavio da više neće braniti za Francusku, te je uloga predvodnika Trikolora trebala pripasti njegovom zamjeniku Raphaelu Varaneu, no i on je ubrzo odlučio da više neće igrati za Francusku, te je selektor Didier Deschamps morao pronaći novog lidera.

Kako javlja L'Equipe, Deschamps je birao između Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappea, a sinoć je igračima saopćio da se odlučio za zvijezdu PSG-a.

L'Equipe je objavio i da zvijezda Atletico Madrida nije baš najbolje primila ovu odluku da bude zamjenik kapitena.

Griezmann je razočaran i ljut zbog odluke jer smatra da je on trebao dobiti kapitensku traku zbog staža u reprezentaciji, ali i zbog toga što je već jednom bio kapiten kada je igrao u početnoj postavi s Mbappeom. To je bilo u septembru prošle godine u susretu Lige nacija protiv Danske.

Griezmann je stariji od Mbappea osam godina i ima čak 51 nastup više od Mbappea (117-66), no Deschamps je presudio da je Mbappe bolji lider i debitovat će s kapitenskom trakom oko ruke u petak u Parizu u prvom kolu kvalifikacija za Euro protiv Nizozemske.

Najmlađi kapiten Francuske u historiji je Lloris koji je 2010. postao kapiten s nepune 24 godine, a Mbappe će sa kapitenskom trakom oko ruke istrčati na teren sa 24 godine, 3 mjeseca i 5 dana.

Uz Llorisa, mlađi kapiten od Mbappea je bio i legendarni Michel Platini koji je trikolore predvodio s trakom oko ruke sa 24 godine, 2 mjeseca i 16 dana.