Mbappe se pojavio u Madridu, pa je nastala prava ludnica

.
Navijači Reala ga pozdravljaju

 

Real Madrid sutra dočekuje PSG u revanšu osmine finala Lige prvaka.

PSG je kasnim golom Kyliana Mbappea slavio s 1:0 u Parizu, pa se očekuje mnogo neizvjesnosti u revanšu koji se sutra od 21 sat igra u Madridu na Santiago Bernabeuu.

Mbappea mnogi vide u Madridu od ljeta i on je primarni cilj predsjedniku Reala Florentinu Perezu.

Nogometaši PSG-a već su stigli u Madrid, a Madriđani su s nestrpljenjem iščekivali Kyliana Mbappea, smatrajući ga svojim najnovijim pojačanjem iako je budućnost Francuza i dalje nepoznata.

Stotine navijača okupile su se na madridskom aerodromu Barajas Adolfo Suarez i nestrpljiv čekale 12:30, kada su Parižani trebali stići.

Navijači su došli odjeveni u majice Lionela Messija, Neymara ili Sergia Ramosa, bivšeg kapitena Real Madrida, no glavni protagonist je bez sumnje bio Mbappe.

Mbappe se povrijedio tokom jučerašnjeg treninga PSG-a i njegov nastup sutra je pod znakom pitanja. Bio bi to veliki hendikep za Parižane, čiji trener Mauricio Pochettino već ne može da računa na Sergija Ramosa, te Andera Herreru, zbog povreda.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 34 utakmice postigao 24 gola i saigračima podijelio 17 asistencija.