McGregor opet brutalan prema Habibu: Bojiš me se, kako si se mogao povući?

.
Irski MMA borac Conor McGregor kaže da Habib Nurmagomedov ne smije opet ući u oktagon s njim te da je svoje pravo lice pokazao nakon što se povukao iz ovog sporta.

McGregor kaže da se Habib plaši ući s njim ponovo u oktagon, ali da ga ne krivi zbog toga jer ga "razumije.

"Mislim da se plaši boriti sa mnom, ma sigurno se boji i ne krivim ga", rekao je McGregor.

Dalje, McGregor ističe da je 2018. godine kada se borio s Habibom bio najlošija verzija sebe, a da je borac iz Rusije u tom trenutku bio na svom vrhuncu.

"Kada smo se borili 2018. godine on je bio na vrhuncu, a ja najlošija verzija sebe. On to zna, zna to i njegov tim, a znam i ja. On nije pravi borac prema mom mišljenju, kako je mogao tek-tako da se povuče? Toliko je velikih borbi moguće, a on je pokazao ko je", rekao je McGregor.

Vlasnik UFC-a Dana White ranije je već rekao da će pobjednik duela između McGregora i Dustina Poiriera biti prvi u redu za borbu za naslov u bliskoj budućnosti. Dodao je da ako se Conor i Habib zaista žele međusobno boriti, mogu pričekati nekoliko mjeseci i sastati se u oktagonu kako bi "riješili rivalstvo".

"Mogu se boriti za četiri mjeseca ako je to ono što žele učiniti", dodao je.

Nurmagomedov je okončao karijeru karijeru krajem prošle godine nakon trijumfa protiv Justina Gaethjea sa rekordom 29:0 i za mnoge je najbolji MMA borac u historiji.