McGregor ponovo prohodao nakon loma noge pa najavio finansijski poraz od Messija

mcgre
Conor McGregor je počeo hodati prvi put otkako je operisao nogu koju je slomio ovog ljeta na UFC borbi u kojoj je poražen od Dustina Poiriera.

Irac je slomio lijevu nogu u prvoj rundi svoje trilogijske borbe s Poirierom na UFC 264 priredbi te mu je rečeno kako se ne može vratiti u oktagon do 2022. godine osim ako ne dobije liječničko odobrenje od doktora prije 7. januara iduće godine.

McGregor je bio na štakama od svoje operacije slomljene noge koju je imao odmah nakon užasne povrede u julu, a viđen je prošle sedmice kako radi na sobnom biciklu bez zaštite za zglob.

Napredak je očit, a to je potvrdio videom koji je 33-godišnjak objavio sinoć na društvenim mrežama. Na njemu odjeven u dres Paris Saint-Germaina hoda na traci za trčanje, a McGregor je ovo postignuće pozdravio kao značajno.

Inače, McGregor je priznao kako će biti teško nadmašiti Lionela Messija kao najplaćeniju sportsku zvijezdu ove godine nakon prelaska Argentinca u PSG ranije ovog ljeta.

Forbes je irsku MMA zvijezdu još u maju proglasio najbolje plaćenim sportistom na svijetu sa 180 miliona dolara zarade, što je daleko iznad napadača PSG-a, koji se morao zadovoljiti drugim mjestom s prihodom od 130 miliona dolara.

 

McGregor je na Instagramu postavio svoju sliku u dresu PSG-a u hotelu Beverley Hills u Kaliforniji, a u opisu je dao obećanje da će ostati na vrhu Forbesove liste te se također pohvalio da je zaradio dvostruko više novca od teniske legende Rogera Federera.

"Iz Beverly Hillsa podržavam mog brata Sergija Ramosa u PSG-u. Ludo je kako je ova ekipa skupila sve ove nevjerovatne igrače, i to u tako brzom slijedu. Messi godišnje zarađuje 75 miliona američkih dolara. Teško ću ga ove godine pobijediti na Forbesovoj listi bez još jedne borbe. Ali to ne znači da na mene ne računate. Tek smo dva mjeseca u ovoj novoj Forbesovoj fiskalnoj godini i već imam zarađenu njegovu godišnju platu", napisao je McGregor u objavi na Instagramu.