McGregor tvrdi da je dobio 16 kila mišića u šest mjeseci: Stručnjaci tvrde- to je nemoguće

.
UFC-ov borac Conor McGregor raste. Nakon šokantnog loma noge u srpnju, na neko vrijeme morao se povući iz kaveza, ali to ne znači da je mirovao. Trenirao je i radio na snazi pa se pohvalio da sada teži 86 kilograma, što je 16 kilograma više nego u srpnju.

Za španjolski As tvrdi da je transformacija posljedica treninga, dizanja utega i jedenja šest obroka pažljivo odmjerenih ugljikohidrata, masti i proteina dnevno.

Međutim, ako niste profesionalni borac, nabiti 16 kilograma mišića u samo šest mjeseci je gotovo nemoguće, kažu stručnjaci. Čak i ako pravilno trenirate i hranite se, realno je dobiti pola kilograma do kilogram mjesečno. Osim toga, spor i postojan pristup bolji je za trajne rezultate.

 

Šest mjeseci je dovoljno da vidite napredak, ali rezultati će varirati

Mišići se ne grade preko noći. Sportašima i fitness modelima trebale su godine da izgrade svoje tijelo. 

 

Prema istraživanju, rezultate je moguće vidjeti u roku od nekoliko mjeseci. Tipičan početnik mogao bi dobiti od 2 do 3.5 kilograma mišićne mase u dva do tri mjeseca, piše Strengthlog. Iskusniji sportaši sporije će dobivati mišićnu masu. U istom periodu, to će biti kilogram do dva, pokazuju podaci. 

 

Kao rezultat toga, razumna procjena za šest mjeseci je od dva do sedam kilograma mišićne mase, ovisno o iskustvu treniranja, dobi, veličini tijela, genetici te planu vježbanja i prehrane.

Da biste izgradili mišiće, bez obzira na razinu kondicije, također morate biti sigurni da održavate kalorijski suficit i dobivate pravu kombinaciju hranjivih tvari.

 

Stručnjaci preporučuju strpljenje i realna očekivanja

Oni koji nisu profesionalni sportaši moraju biti realni u pogledu svojih ciljeva jer izgradnja mišića nije njihov posao s punim radnim vremenom.

 

Važno je da ne budete obeshrabreni ako ne napredujete kako ste planirali. Uspoređivanje sa slavnim osobama koje imaju zaposlene trenere, nutricioniste i ostale stručnjake također nije od pomoći. Umjesto toga, usredotočite se na održavanje dobrih navika i praćenje malih, dosljednih ciljeva, kao i estetike, kažu stručnjaci.

 

"Mogu proći mjeseci dok ne nakupite mišićnu masu, ali prednosti po pitanju snage se brzo vide", zaključio je za Insider trener Noam Tamir