Meč sezone za Dinamo

Večeras se igraju uzvratne utakmice osmine finala Evropske lige, a veliku priliku za plasman među osam najboljih klubova ovog takmičenja ima zagrebački Dinamo.

Zagrepčani su u Lisabon na revanš protiv Benfike otišli s prednošću od 1:0 iz prvog meča.

Spremna taktika

- Benfika ima veliku individualnu kvalitetu i igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Moramo biti gusti, dobro se braniti i kontrirati. To je put do uspjeha. Oni su izbacili Galatasaraj, veoma su kvalitetni, vrijede puno – rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Emir Dilaver, potencijalni reprezentativac BiH, otkrio je da je za napad domaćina spremna taktika.

Spremali smo se kao i inače. Znamo šta nas čeka, vraćaju im se iskusni igrači u ekipu, neće biti tako mladi kao u prvoj utakmici u Zagrebu. Bit će teško, moramo ih zatvoriti, ali naš trener je izmislio nešto. Ne smijemo se samo braniti jer i mi imamo igrače koji znaju dati gol. A i nije naš stil da se branimo - rekao je Dilaver.

Bez Seferovića

U napadu domaćih, umjesto povrijeđenog Harisa Seferovića, trebao bi zaigrati Brazilac Žonas (Jonas).

- Gledali smo ga, dobar je i iskusan igrač. Ne treba mu puno prostora i vremena, inteligentan je, dobro se postavlja i uvijek bježi od zadnje linije. Ovo je za nas nešto prelijepo, utakmica sezone, protiv velikog kluba. Uvjereni smo da ćemo uspjeti - završio je Dilaver za Avaz.