"Meni je svejedno igram li s Benficom ili u HNL-u, ovo je moj grad"

Dinamo u četvrtak u 18:55 u Maksimiru dočekuje Benficu u prvoj utakmici osmine finala Europa lige.

Suspendirani Nenad Bjelica će u najvećoj utakmici u novijoj Dinamovoj povijesti morati slagati momčad bez Izeta Hajrovića i Arijana Ademija. Rješenja za Hajrovićevo mjesto ima nekoliko, a kapetana Ademija će najvjerojatnije zamijeniti Ivan Šunjić. Sjajni veznjak, koji se ove sezone vratio u Dinamo, odlično je odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv Viktorije. On i Ademi pojeli su češku veznu liniju, no ovaj put morat će većinu posla odraditi sam.

"U ovoj momčadi nema nezamjenjivih i svatko tko uskoči u sastav odigra odlično. Bit će malo čudno bez trenera u svlačionici, ali svi ćemo, kao i uvijek, dobiti od njega detaljne upute prije utakmice i svi će znati točno što moraju raditi. Tu problema neće biti", kaže Šunjić.

Dinamov veznjak rođen je u Zenici, ali se s tri godine s obitelji doselio u Zagreb koji smatra svojim. Igrao je u Španskom pa u Zagrebu, a 2012. godine došao je u Dinamovu omladinsku školu. 

Druga "vibra" u Zagrebu

"Osjećam neku drugu vibru u Zagrebu nego prije. Ovakav interes navijača meni osobno jako puno znači jer sam ja ipak iz Zagreba. Išao sam kao klinac na sve tekme s tatom i bratom. Malo na sjever, malo na zapad, ali sve sam gledao. Najviše se sjećam one utakmice s Werderom kad su igrali Eduardo, Modrić, Ćorluka i ta ekipa. Išao sam i na sve derbije. Vjerujte, lakše je igrati nego gledati s tribine. Ne sjećam se vremena kad je Dinamo igrao s Partizanom jer sam bio beba, ali čini mi se da je Dinamo opet zaživio u Zagrebu. Imamo više gledatelja i u HNL-u nego zadnjih godina. Nije to još dovoljno, ali sve je više ljudi i to mi je jako drago", kaže Šunjić.

Njegovi suigrači Dilaver i Livaković rekli su da će im dobro doći ovih par dana do utakmice da još bolje analiziraju protivnika, ali Šunjić bi odmah istrčao na Maksimir i zaigrao protiv Benfice."Ja mogu odmah igrati, ha, ha. Šalim se, dobro ćemo ih analizirati u ovom preostalom vremenu do utakmice. Gledao sam ih protiv Porta, što da vam kažem... To je prava ekipa koja je na europskoj sceni godinama. Ne mogu ih suditi samo po toj utakmici s Portom jer ne možeš reći da će utakmica s nama biti ista. Svaka je drukčija, ali meni osobno je svejedno igram li protiv Benfice ili u HNL-u. Meni i dečkima motivacije neće faliti i siguran sam da će biti prava utakmica", kaže Šunjić.

Benfica u Maksimir dolazi nakon velikog derbija s Portom kojeg je nakon niza sjajnih rezultata preskočila na prvom mjestu s bodom prednosti. S druge strane, Dinamo ima praktički riješenu situaciju u prvenstvu i može se potpuno fokusirati na Europu.

U glavama je već danima Benfica

"Ma, gledajte, mi se sigurno možemo lakše pripremiti za četvrtak, ali oni su velika ekipa koja je navikla na europski ritam utakmica. Sumnjam da će to biti presudno jer oni su puni iskustva i njima ovakve utakmice nisu ništa novo. Ja nisam igrao protiv Lokomotive za vikend (1:1, op.a.), ali mislim da smo malo u glavama već bili u utakmici s Benficom. Ne igraš takvu utakmicu svaki dan. Oni su favoriti, ali koga god da smo izvukli u ovoj fazi natjecanja bilo bi jednako teško", rekao je Dinamov veznjak.

Jedna od najjačih strana ovog Dinama je atmosfera u svlačionici. Svi Dinamovi igrači to će apostrofirati kao jedan od ključnih razloga za vrhunske ovosezonske rezultate.

"Ne znam kako je bilo prije jer sam u ovu momčad došao tek ove sezone, ali ovo je jedna velika klapa. Nitko ne odskače, nema zvijezda. Dečki su normalni i svi se družimo i izvan terena. Odlično komuniciramo s trenerom i stručnim stožerom, a to se gradilo od prvog dana priprema. Nikoga se ne bojimo i jedva čekamo Benficu", zaključio je Šunjić, kako prenosi Index.hr.