Mesi, Mbape i Nejmar večeras ponovo zajedno u timu nakon dva mjeseca

-
Prva polovina francuskog prvenstva završava se jednom od najzanimljivijih utakmica u kojoj kandidat za plasman u Ligu prvaka Ren dočekuje PSG.

Prva polovina francuskog prvenstva završava se jednom od najzanimljivijih utakmica u kojoj kandidat za plasman u Ligu prvaka Ren dočekuje branioca titule i vodeći klub na tabeli Pari Sen Žermen. Taj meč je na programu večeras od 20.45 sati na stadionu Roazon Park.

Dodatni hendikep

Pored obostrane potrebe za bodovima dodatnu draž ovom duelu daje činjenica da Parižani posljednjih godina nisu imali mnogo uspjeha u Renu. Prethodni trijumf u Bretanji ostvarili su 23. septembra 2018. godine, pa se crveno-crni s razlogom nadaju da će i sada pomrsiti račune jednoj od najkvalitetnijih svjetskih ekipa. Međutim, njihov optimizam donekle je poljuljan, budući da će do naredne jeseni biti lišeni usluga svog najboljeg igrača Martina Terijea, koji je protiv Nice pokidao prednje ukrštene ligamente kolena.

Bez fudbalera koji je ove sezone postigao devet i namjestio četiri gola ne može da se prijeti Parižanima, a pritom je isključenje vrlo bitnog veziste Benžamena Burižoa u porazu od Klermona u srijedu uvečer dodatni hendikep za Ren.

S druge strane, kadrovska situacija na Parku prinčeva poboljšava se iz dana u dan. Prema posljednjim najavama, trener Kristof Galtije vratit će u tim najboljeg strelca Kilijana Mbapea i sjajnog desnog beka Ašrafa Hakimija. Dvojica velikih prijatelja poslije meča sa Lansom na otvaranju godine dobila su dvosedmični odmor zbog umora kojeg su se nakupili tokom Mundijala 2023. u Kataru. U konkurenciji za startnu postavu trebalo bi da se nađu i vezisti Marko Verati i Renato Sančes, koji su se oporavili od povrede zadnje lože, odnosno istegnuća lista.

Tri supestara

To znači da će Galtije prvi put još od 13. novembra i meča sa Okserom imati na raspolaganju sva tri najveća superstara, Mbapea, Lionela Mesija i Nejmara. Mesi je kao osvajač Svjetskog prvenstva prvi stekao pravo na odmor, Nejmar je odrađivao suspenziju, pa je tih sedmica Mbape predvodio napad Parižana. Ispostavilo se neuspješno, pošto im je Lans nanio prvi poraz u sezoni (3:1).

Poslije tog meča je na Mbapea došao red da odmara, propustio je mladi napadač susrete sa Šateroom (3:1) u Kupu Francuske i prvenstveni sa Anžeom (2:0).

Foto: Twitter