Mesi otišao u Saudijsku Arabiju bez najave: Čeka ga žestoka kazna

messi
Argentinac sa porodicom boravi u Saudijskoj Arabiji koja ga je angažovala za promociju turizma te zemlje

 

 

Lionel Mesi (Messi) zajedno sa svojom porodicom trenutno boravi u Saudijskoj Arabiji koja ga je angažovala za promociju turizma te zemlje. Međutim, ta odluka nije lijepo sjela vlasnicima PSG-a i čelnici kluba bijesni su na Argentinca jer je na ovo putovanje otišao bez njihovog znanja i bez ikakve najave.

 

Francuski list L'Equipe navodi da Mesi nije informisao ni sportskog direktora Luisa Kamposa (Campos), ni trenera Kristofa Galtijea (Christophe Galtier) o putovanju u Saudijsku Arabiju.

Zbog ovog poteza mu prijeti žestoka kazna budući da je prekršio sve moguće protokole. Očekuje se da će Argentinac biti novčano kažnjen, a pojedini mediji čak pišu da mu prijeti i suspenzija. 

Izostanak Mesija s jučerašnjeg treninga je bio glavna tema u svlačionici PSG-a i njegovi su saigrači bili iznenađeni što je Mesi baš pred kraj sezone otišao na putovanje.

Parižani su jučer trebali imati slobodan dan, ali umjesto toga je zakazan trening budući da su svojim navijačima priredili neugodan domaći poraz od Lorijena koji ih je savladao rezultatom 3:1.

Ovaj poraz je ponovo otvorio trku za šampiona Francuske, a pravu bi katastrofu predstavljalo sve drugo osim osvajanja šampionske titule.

Dojam koji ostavlja ovakav potez Mesija je da on samo čeka da se ova sezona okonča, a da će nakon nje definitivno promijeniti sredinu. Najizglednija opcija u ovom momentu je povratak u Barcelonu.