Messi se još jednom ukazao na Nou Campu i donio Barceloni pobjedu u gradskom derbiju

Genijalni Lionel Messi donio je novu pobjedu Barceloni u La Ligi, ovaj put u gradskom derbiju protiv Espanyola u susretu 29. kola, a čarobnjak iz Argentine s dva pogotka srušio je gradskog rivala na Camp Nou stadionu.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako je Barcelona dominirala i stvarala prilike, a sve vrijedno pomena desilo se u posljednjih 20 minuta kada je stvar u svoje ruke uzeo jedan od dva najbolja igrača današnjice.

Prvo je Messi u 71. minuti pogotkom iz slobodnog udarca doveo Barcelonu u vodstvo, a konačnih 2:0 Argentinac je postavio u 89. minuti kada je asistenciju Malcoma pretvorio u drugi gol Barcelone, ispostavit će se za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom katalonski klub povećao je vodstvo u odnosu na Atletico Madrid na 13 bodova, a Jorgandžije će svoj meč 29. kola igrati u subotu navečer protiv Alavesa u gostima.

S nova dva pogotka, Lionel Messi dodatno je popravio statistiku u La Ligi, a on je trenutno najbolji strijelac španskog prvenstva sa 31 postignutim pogotkom. Uz to, Messi je upisao i 12 asistencija.

Rezultati by SofaScore