Messi je juče postigao golčinu za pobjedu i pored svega dobio nevjerovatne kritike

.
Nisu svi impresionirani

 

Lionel Messi je jučer donio pobjedu PSG-u sjajnim golom u nevjerovatnoj utakmici, no i pored toga je dobio niz kritika zbog loše igre tokom utakmice.

U okviru 24. kola francuske Ligue 1 PSG je jučer u ludoj utakmici savladao Lille rezultatom 4:3, a pobjedu je pogotkom u nadoknadi donio Lionel Messi. 

Iako je Messi postigao sjajan pogodak, njegov cjelokupni učinak na ovoj utakmici nije zadovoljio ukuse trenera Raymonda Domenecha koji je trenutno bez posla.

Trener je rekao da je napadač bio odsutan sa utakmice i da je imao izuzetno loš učinak. Nije štedio Argentinca u izjavu koju je dao nakon utakmice. 

"Šta da kažemo o ovom meču? Nakon 20 minuta Galtier je trebao da izbaci Mesija sa terena, jer je on bio duh. I to kažem kao njegov navijač. Nije uradio apsolutno ništa. Nije branio, nije napravio prave pasove, ništa. Totalna praznina.

Ponekad igra loše, ali sada je bio apsolutno nevjerovatan. Ali Galtier ga je odlučio ostaviti na terenu i nekim čudom ih spasio golom u nadoknadi", rekao je Domenech, prenosi Footmercato.

Raymond Domenech je trenirao reprezentaciju Francuske između 2004. i 2010. godine, tokom koje je igrao u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine. Posljednji tim koji je trenirao bio je Nantes. 

Odmah nakon meča, sedmostruki osvajač Zlatne lopte poveo je porodicu i odletio u Barcelonu.

Messi je uhvaćen na aerodromu u Barceloni samo nekoliko sati nakon što je donio pobjedu pariskom timu.

 

 

Jasno je da je najveći grad Katalonije Messiju ostao u srcu. Tu mu je dom, tu je proveo 21 godinu karijere i u klubu se još uvijek nadaju da će se jednog dana vratiti.