Messi je odbio PSG i Barcu: Bira između Beckhama i najvećeg ugovora u historiji

Messi
Lionel Messi neće produžiti ugovor s Paris Saint Germainom, objavio se francuski L'Equipe. Njegov otac Jorge bio je na sastanku s čelnicima PSG-a, ali do dogovora nije došlo. Pregovori će se nastaviti, ali veće su šanse da do dogovora neće doći.

 

“U PSG-u je vladao optimizam oko Messijevog ostanka, ali zadnjih je dana naglo splasnuo. Sve su manje šanse da Messi ostane, a ljudi u PSG-u smatraju da on na ovaj način samo kupuje vrijeme za pregovore s Interom iz Miamija ili nekim drugim klubom iz MLS-a“, piše L’Equipe.

Nakon propalog sastanka s Parižanima, Jorge Messi je otišao put Barcelone. Mnogi mediji protumačili su to kao pripremanje terena za povratak Lionela na Camp Nou.

“Messi zasad nije prekrižio PSG, ali činjenica je da je sve dalje od produženja ugovora. Bit će još sastanaka i pregovora, a sve je više sumnji da će ostati u PSG-u. Sve će biti jasnije u sedmicama koje dolaze“, objavio je Mundo Deportivo.

Messijev otac kasnije je potvrdio da se njegov sin neće vratiti u Barcelonu.

“Nisu ispunjeni uslovi za Leov povratak u Barcelonu pa se on neće ni dogoditi”, rekao je Jorge.

Kako španski mediji pišu, za Messija postoje dvije opcije. Jedna se zove Inter Miami čiji je vlasnik David Beckham, a druga Al-Hilal koji bi želio Argentinca dovesti u Saudijsku Arabiju i učiniti ga najplaćenijim nogometašem u historiji nogometa (spominje se cifra od 300 milona eura godišnje). Saudijci bi, dakle, u svom prvenstvu mogli imati okršaje Messija i Ronalda.