Messi sumnja u Barcu: Ne znam je li sve napravila, ne želim otići, ali želim pobijediti

S obzirom na to da je potencijalni Neymarov transfer u Barcelonu dominirao tokom ljetnog prijelaznog roka, kapiten Lionel Messi smatra da je klub mogao napraviti nešto više kako bi se Brazilac vratio, prenosi gol.hr.

Iako su pregovori Barcelone oko Neymara trajali do posljednjeg sata prijelaznog roka, na kraju nije došlo do dogovora, a Neymar će u doglednoj budućnosti i dalje nositi dres PSG-a.

Volio bih da se Neymar vratio u klub. Iskreno, ne znam je li Barcelona učinila sve što je bilo moguće da osigura njegov povratak. Međutim, sigurno da pregovaranje s PSG-om nije lako”, , rekao je Lionel Messi za Sport.
Messi smatra da je transfer Neymara mogao samo pomoći Barceloni.

Na sportskom nivou, Neymar je jedan od najboljih na svijetu. Također, klub bi napravio skok u pogledu imidža i sponzora”, rekla je zvijezda Barcelone te je dodao:

Nikada nisam tražio potpisivanje Neymara, samo sam dao svoje mišljenje. Nisam razočaran što nije potpisao. Imamo spektakularnu ekipu koja se može boriti za sve trofeje, čak i bez Neymara.
Argentinac se također dotakao svoje budućnost u Barceloni, s obzirom na to da po klauzuli koju ima u ugovoru može napustiti klub na kraju sezone.

Ovo je moj dom i ne želim otići. Ali želim pobijediti”, zaključio je Messi.