Messi taman pronašao kuću, a gazda povisio kiriju: Na kraju Antonella izabrala dvorac!

.
Lionel Messi je ljetos sve iznenadio odlukom da karijeru nastavi u PSG-u nakon što nije produžio ugovor s Barcelonom.

Argentinac je imao namjeru da ostane u Barceloni i pristao je da potpiše novi ugovor, ali potom je sve palo u vodu jer mu Katalonci nisu mogli ponuditi nastavak saradnje zbog finansijske krize.

Messi se u suzama oprostio od Barcelone, a samo nekoliko dana kasnije potvrđeno je da karijeru nastavlja u dresu PSG-a s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

On je s porodicom prošlog mjeseca doputovao u Pariz i trenutno odsjedaju u hotelu Royal Monceau, ali njegova supruga Antonella odlučna je da nađu dom u kojem će boraviti do kraja ugovora.

Antonella je već gledala nekoliko luksuznih vila u Parizu i bila je pronašla jednu u Neuilly-sur-Seine nadomak Pariza, te se činilo da će porodica Messi živjeti u toj kući.

Međutim, kada je vlasnik kuće čuo da se Messi interesuje za istu odlučio je znatno da povisi cijenu mjesečne kirije što se Argentincu nije svidjelo i na kraju je odustao od toga.

No, mediji u Francuskoj pišu da bi Messi i porodica mogli da žive u dvorcu "Pink Palace" koji se nalazi u blizini Pariza, a njegova cijena je nevjerovatnih 50 miliona eura.

Nije poznato koliko košta mjesečni najam ovog dvorca koji je zaista ogroman. Dvorac ima čak 30 soba, bazen, kino, teretanu i još mnogo toga. Sagrađen je 1899. godine, a poznat je po tome što je u njemu boravio bivši predsjednik Francuske, Charles De Gaulle, tokom Drugog svjetskog rata.

Antonella je već bila u dvorcu kako bi pogledala sve što on nudi, a najavljeno je da će doći još jednom s Lionelom prije nego što donesu konačnu odluku.

Ono što im dodatno ide u prilog jeste da se dvorac nalazi samo 15 minuta vožnje od PSG-ovog trening centra.