Barcelona lagano protiv Eibara, Messi zabio 400. gol u La Ligi

Fudbaleri Barceloni su slavili u utakmici 19. kola španskog prvenstva protiv slabašnog Eibara (3:0).

Igrala se 12. minuti kada je Coutinho pronašao Suareza koji je pogodio za 1:0. Na naredni pogodak čekao se početak drugog dijela, a u kratkom razdoblju viđena su dva. Prvo je Messi u 53. minuti nakon dodavanja i poigravanja s protivnicima u šesnaestercu pogodio za 2:0. To je bio ujedno i 400. gol Argentinca u La Ligi u 435. natupu.

Sudbinu gostiju zapečatio je Suarez svojim drugim golom šest minuta kasnije na asistenciju Roberta. Barcelona je i dalje vodeća ekipa u Španiji sa 43 osvojena boda, prenose sportske.ba.

Drugoplasirani Atletico Madrid, koji ima pet manje, danas je na svom terenu slavio sa minimalnih 1:0 protiv Levantea našeg Sanjin Prcića. Jedini gol na meču postigao je Griezmann iz penala u 57. minuti susreta.

Trećeplasirana Sevilla je današnjim porazom ostala na 33 boda. To je ujedno bila i treća utakmica u nizu za Andalužanu u kojoj nisu osjetili slast pobjede. Na gostovanju kod Athletic Bilbaa poraženi su sa 2:0 koji igrao veoma dobro u posljednje vrijeme. Oba pogotka postigao je sjajni Williams.

Barcelona – Eibar 3:0 (Suarez 12’, 59’, Messi 53’)
Atletico Madrid – Levante 1:0 (Griezmann 57’)
Athletic Bilbao – Sevilla 2:0 (Williams 23’, 84’)