Messijeva era u Barceloni bliži se kraju, pred njim su (samo) dvije opcije

.
Ako je ikada poželio da ode iz Barcelone, vjerovatno je to ovo ljeto.

 

Lionel Messi je cijelu karijeru posvećen Barceloni, ali nakon svega što se dešavalo, teškog poraza od Bayerna i potpunog kraha u sezoni, Argentinac bi ovog ljeta najzad mogao podići sidro i napustiti Kataloniju.

 

Sve su glasniji izvještaji da je 33-godišnji Messi, sav utučen, spreman da nešto mijenja i da se makne iz Barcelone. Ugovor mu istič narednog ljeta, ali je pitanje hoće li ostati tu do isteka.

 

Španski list AS jasno stavlja do znanja da Messi od januara može odabrati svoju novu sredinu, a za sada postoje dva kluba u kojima bi mogao završiti. Prvi je Inter, koji ga je ranije želio i sada navodno mjerka situaciju, prati šta se dešava u Barcelonu, a drugi je Manchester City.

 

Inter bi mogao da iskoristi Lautara Martineza kako bi dogovorio s Barcelonom transfer Messija, a u prilog Nerazzurrima ide i to što je Messi kupio kuću u blizini stadiona Giuseppe Meazza.

 

Što se Cityja tiče, Pep Guardiola je glavna poveznica s Argentincem, s obzirom da su njih dvojica odlično godinama ranije sarađivali u Barceloni. Naravno, tu je i novac bogatih vlasnika Cityja koji mogu da ponude ogromna ugovor Messiju i omoguće mu još bolji život.

 

Uostalom, nakon nove sramote i ispadanja od Lyona u četvrtfinalu Lige prvaka, u Cityju moraju na neki način da smire nezadovoljne navijače i da dovedu zvijezdu koja će klubu dati dodatni imidž, snagu i moć, a kud ćeš boljeg od Messija...