Messiju želio da se povrijedi i da umre, nazivao ga štakorom, a sada će igrati sa njim

Barcelona je početkom augusta za 18 miliona eura iz Betisa dovela Juniora Firpa, talentovanog lijevog beka španske U-21 reprezentacije.

On bi trebao biti zamjena za Jordija Albu, kako u klubu tako i u reprezentaciji, a kako je sada u jednom od najvećih svjetskih klubova, mediji su pronašli njegovu spornu objavu iz 2012. godine.

Firpo je na Twitteru Lionela Messija, svog budućeg saigrača, nazvao kur*inim sinom i štakorom za kojeg moli da se povrijedi i slomi noge. Uz to mu je poželio smrt i da prestane zabijati golove. Nakon nekog vremena je objava uklonjena, piše AS.

Tada je to bio veliki skandal. Španski mediji žestoko su napali Firpa, a navijači Barce su mu prijetili, no mladi fudbaler Betisa nije se previše nervirao. Ni slutiti nije mogao da će mu se te objave obiti o glavi te da će se sedam godina kasnije morati ispričavati za ono što je pisao kad je bio tinejdžer - objavljuje Sport1.

Firpo je danas saigrač čovjeku kojeg je nazivao štakorom i kur*inim sinom te mu želio smrt, a medije je zanimalo kako je Messi reagovao na njegov dolazak na Camp Nouu.

- Svaki dan smo zajedno na treningu i nema nikakvih problema. Ne želim tome davati neki značaj jer to sam pisao kad sam imao samo 15 godina. Takve stvari sam pisao iz šale i to moji prijatelji znaju. Pisao sam i o Juliji dosta ružnih stvari, a ona je danas moja supruga i majka moje kćeri, rekao je Firpo i dodao:

- Kada imate 15 godina, ne razmišljate o tome da se to nekad može vratiti žestoko. Tad sam bio totalni anonimus i nisam znao da ću nekada igrati za Barcelonu. S Messijem nemam problema i on je za mene najbolji igrač svijeta. Čak mislim da on o tome nije imao pojma, pa ja sam tada bio samo klinac koji je bio član Betisove akademije. Sumnjam da je Leo tome pridavao posebnu pažnju. Potražite li malo bolje, naći ćete mnogo ružnije moje tvitove na neke ostale teme.