Metode rada MMA trenera podijelile svijet: Je li ovo suviše brutalno za tinejdžere?

.
Primaju žestoke udarce

 

MMA trener iz Francuske Yom Yidikes ima zaista nevjerovatne metode rada s dječacima koji imaju želju da postanu borci, a jedna od metoda učvršćavanja klinaca je udaranje automobilskom gumom.

MMA najbrže je rastući sport u svijetu i dosta je dječaka koji u mješovitim borilačkim vještinama imaju svoje idole, te žele jednog dana postati kao oni.

Zbog toga su spremni na sve kako bi jednog dana i oni ušli u oktagon kao velike zvijezde, pa su tako spremni izdržati sve moguće metode treninga.

Dvorana u francuskom gradu Lyonu koju predvodi izvjesni trener Yom Yidikes postala je poznata zbog zanimljivih metoda očvršćavanja koje ovaj trener ima prema momcima.

Dio njegovog treninga čini i udaranje automobilskom gumom po stomaku. Klince poreda po dvorani, a zatim ide od jednog do drugog i zatim ih očvršćava.

Udarci nisu nimalo bezazleni. Jasno je to na licima ovih dječaka koji su došli kako bi trenirali i ovaj trener je dobio brojne kritike zbog onog što radi.

"Oni su još djeca. Možeš im oštetiti organe i rebra", jedan je od brojnih komentara nezadovoljnih gledaoca.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Međutim, udarac gume na ovakav način ništa je naspram onog što ih čeka u budućnosti ako se odluče nastaviti s borilačkim sportovima jer su udarci mnogo jači.

Ovakav sistem rada s djecom podijelio je mišljenja. Za neke je to neprihvatljivo, a za druge samo trening nakon kojeg će biti jači.

Cilj Yoma Yidikesa je da stvori istinske šampione. Možda nekad malo i pretjera, ali niko velikana borilačkog sporta kroz život nije bio mažen.

Većina njih je morala raditi i truditi se žestoko da bi postali nešto, a rad i trud u borilačkom sportu se uvijek isplati.