Michael Jordan na svoj rođendan uz emotivnu poruku donirao 10 miliona dolara

as

Košarkaška ikona Michael Jordan, koji u petak puni 60 godina, donirao je čak 10 miliona dolara fondaciji Make-A-Wish America, što je najveća pojedinačna donacija u 43-godišnjoj historiji organizacije.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je donirao ogroman novac jer mu je rođendanska želja bila ostvariti želje velikom broju djece.

"Protekle 34 godine bila je čast biti partner s Make-A-Wishom i pomoći donijeti osmijeh i sreću tolikoj djeci. Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tokom tako teškog perioda u njihovim životima zaista je bilo nadahnuće. Ne mogu smisliti bolji rođendanski poklon nego vidjeti druge kako mi se pridružuju u podršci Make-A-Wish kako bi svako dijete moglo doživjeti čaroliju da im se želja ispuni", rekao je Jordan koji ima petero djece.

Inače, Make-A-Wish America ostvaruje snove bolesne djece i kako tvrde donatori daju djeci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju porodici i ujedinjuju cijele zajednice.

Jordan podržava Make-A-Wish od 1989. i ima titulu glavnog ambasadora želja.

"Michael je ispunio stotine želja djeci širom svijeta, postavši jedan od najtraženijih ispunjavatelja želja svih vremena među slavnim osobama", piše u saopštenju organizacije Make-A-Wish.