Miha Spindler pobjednik trećeg izdanja enduro utrke u Cazinu

Slovenac Miha Spindler danas je imao najbrže vrijeme od svih takmičara te zasluženo ponio titulu pobjednika trećeg izdanja enduro utrke The Race of Pain u Cazinu.

Prije samog starta, u izletištu Stovrela održana je ceremonija otvorenja na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević, predsjednik Gradskog sportskog saveza Emir Dautović. Gradonačelnik Ogrešević dao je punu podršku ovom sportskom događaju u Cazinu, te će utrka i u narednim godinama imati potrebnu podršku grada Cazina.

ogresevic

Prema izjavama takmičara, ovogodišnje izdanje enduro utrke u Cazinu u odnosnu na protekle dvije godine podignuto je na viši nivo, što je odlično za budućnost utrke i enduro sport u Cazinu. Kako utrkom, takmičari su oduševljeni Cazinom i gostoprimstvom Cazinjana, tako da veliki broj njih je dao obećanje da će u Cazin doći i naredne godine.

Vrijedni članovi kluba više mjeseci radili su na pripremi staze, označavanju, okolnom uređenju, kako bi takmičari iz Cazina ponijeli najbolje utiske.

1

23

U klasi ekspert, najbolje vrijeme ostvario je Miha Spindler od 1h30min:20,613, drugo vrijeme ostvario je Tomišić Aleka sa 4 min zaostatka, dok je treći Vačun Blaž sa zaostatkom 12 minuta.

U klasi Team Prvi su Josip Jakotič i Dino Floričić s veremenom 2h6min. U klasi veteran pobjednik je Seleš Jaka, dok je u klasi Hobby prvi bio Krička Marko.

Uskoro više informacija o utrci potražite na Cazin.NET portalu, izjave takmičara, fotografije i video zapise sa današnje utrke.

cazin