Mikkel Hansen od "noćne more" do finala SP-a: Mladi igrači nas slušaju

Mikel Hansen

Lijevi bek rukometne reprezentacije Danske Mikkel Hansen nije mogao sakriti zadovoljstvo zbog pobjede protiv Španije i plasmana u finale Svjetskog prvenstva rekavši da je ponosan na mlađe saigrače iz ekipe koji su na ovom turniru odigrali veliku ulogu.

Hansen je odigrao briljantan meč protiv Španije i sa svojih 12 pogodaka svakako da je najzaslužniji što se ova reprezentacija plasirala u finale, a u izjavi za medije nakon meča posebno je istakao koliko mu je teško bilo nakon crvenog kartona koji je dobio u četvrtfinalnom meču protiv Egipta.

On je tada u posljednjoj sekundi pri vodstvu Danske od jednog gola dobio crveni karton zbog bacanja lopte nakon signalizacije pasivnog napada. Egipat je dobio sedmeraca iz kojeg se vratio u meč, koji je kasnije odlučen nakon 80 minuta igre, dva produžetka i šutiranja sedmeraca.

"Ne može se opisati osjećaj koji sam imao dok sam sjedio na klupi protiv Egipta zbog crvenog kartona. Za mene je to bila noćna mora, ali sada sam imao sreće da nastupim i bilo je zadovoljstvo igrati u ovakvom meču protiv Španije", kaže Hansen.

Dalje, on kaže da su mladi igrači pokazali sposobnost, ali i odgovornost.

"Mladi igrači vjeruju u svoje sposobnosti i zaista ih moram pohvaliti. Slušaju nas starije, uče i istovremeno uspjevaju preuzeti odgovornost", ističe Hansen i najavljuje finalni meč protiv Švedske:

"Gledao sam Švedsku u nekoliko mečeva, igraju 6-0 u odbrani i fokusirani su na kontranapade. Dobro im ide, vidjet ćemo."

Finale između Danske i Švedske igra se u nedjelju s početkom u 17:30 sati.