Milik: Sramota me je šta sam promašio

Napadač Napolija Arkadiusz Milik danas bi bio najveći heroj među fanatičnim navijačima ovog kluba da sinoć, u drugoj minuti sudijske nadoknade, nije promašio nešto što bi igrači njegovog kalibra morali zabijati.

U direktnom obračunu za osminu finala Lige prvaka, Liverpool je protiv Napolija vodio sa 1:0 i hitno mu je trebao gol kako bi prošao dalje. Velika šansa stigla je u posljednjim trenucima susreta, kada je Milikov udarac sa svega nekoliko metara fantastično odbranio Alisson.

Nakon utakmice, poljski napadač je priznao da osjeća veliku grižnju savjesti zbog ispadanja njegovog kluba iz Lige prvaka.

"Šta da kažem, sramota me je šta sam promašio. Bio sam u idealnoj prilici, ali tako je to... Žao mi je i izvinjavam se svim našim navijačima koje sam razočarao", rekao je Milik, te dodao:

"Liverpool je odigrao dobru utakmicu, što smo i očekivali. To je snažan tim, zaslužili su pobjedu ali bilo bi drugačije da sam pogodio. Moram što prije zaboraviti taj promašaj, vrlo brzo igram novu utakmicu protiv Cagliarija i moram biti fokusiran samo na to".