Miralem Pjanić će biti u velikoj dilemi - Ljubav prema fudbalu ili ogroman ugovor

sfh
Bešiktaš ga želi zadržati, ali mora se odreći ogromne plate

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) ostat će i naredne sezone u Bešiktašu, ali samo ako pristane na smanjenje plate.

Iako je prije nekoliko dana novinar Mundo Deportiva Gabriel Sans najavio kako će Pjanić ostati član turskog prvaka, mediji u ovoj zemlji imaju nešto drugačiji stav.

Sabah navodi kako bi Miralem trebao ostati član Bešiktaša, ali da je za to potrebno da Pjanić pristane na ogromno smanjenje plate.

Bešiktaš je od Barcelone preuzeo platu od devet miliona eura uz 2,75 miliona eura izdvojenih za posudbu. Tu platu istanbulski crno-bijeli mu ne mogu plaćati u narednoj sezoni i pregovarat će o njenom drastičnom smanjenju.

 

Bešiktaš Pjaniću ne može ponuditi više od dva miliona eura po sezoni i to je vjerovatno plata koju će mu ponuditi za ostanak u klubu.

Turski velikan želi zadržati bh. veznjaka. Također, 31-godišnji Pjanić želi da ostane, ali će morati da se odrekne poprilične cifre.

Rukovodstvo Bešiktaša će na kraju sezone da sjedne s čelnicima Barcelone. Pokušat će da završe transfer ili posudbu, ali Pjanić će imati bitnu ulogu jer će morati da pristane na ogromno smanjenje primanja.

Pjanić je ove sezone odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima za Bešiktaš i upisao je četiri asistencije.

 

Pjanić: Na ljeto se moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem...

Turski klub želi da zadrži Pjanića na posudbi i za narednu sezonu, no u Barceloni razmišljaju samo o prodaji bh. veznjaka.

Iskusni veznjak u Barcelonu je stigao na ljeto 2020. godine iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali se nije naigrao u prvoj sezoni kod Ronalda Koemana i odlučio je da je najbolje da napusti klub.

Pjanić je u Bešiktašu standardan otkako je došao iz Barcelone i za turske medije je priznao da bi najradije ostao u Istanbulu i nakon završetka ove sezone.

"S Barcelonom imam još dvije godine ugovora, a u Bešiktaš sam stigao na posudbu do kraja sezone. Zato se ja ovog ljeta moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem, ostao bih u Bešiktašu", rekao je Pjanić.

Bh. reprezentativac je u razgovoru za turske medije jasno poručio da je sretan u Istanbulu i da je Bešiktaš veliki klub.

"Barcelona je veliki klub, klub kojeg svi poštuju. Međutim, ja sam veoma sretan u Bešiktašu. Turska je prelijepa država, Bešiktaš je također veliki klub i ja bih zaista volio da ostanem igrati ovdje", dodao je Pjanić.