Miralem Pjanić među samo 11 igrača Barcelone koji su se pojavili na prozivci

.

Ekipa Barcelone u subotu je zvanično počela s pripremama za novu sezonu, a među 11 igrača koji su se pojavili na prozivci bio je i naš Miralem Pjanić.

Trener katalonskog kluba Ronald Koeman zbog igranja Evropskog prvenstva, Copa Americe i Olimpijskih igara na prozivci za novu sezonu računao je na samo 11 igrača iz prvog tima, a španski mediji pišu da je devet igrač iz druge ekipe dobilo poziv da se priključe prvom timu.

Među igračima koji su došli na početak priprema Barcelone su: Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Gerard Pique, Miralem Pjanić, Ousmane Dembele, Riqui Puig, Neto, Philippe Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati i Samuel Umtiti.

Iz B ekipe na početak priprema su pozvani: Monchu, Ilias Akhomach, Gavi, Arnau Comas, Santi Ramos Mingo, Nico Gonzalez, Arnau Tenas, Alex Collado i Inaki Pena.

Mediji u Španiji pišu da klub trenutno ima "problem" zbog Ilaixa Moribe, 18-godišnjaka koji je u finišu prošle sezone potisnuo Pjanića i Puiga iz tima, a kojem ugovor s Barcelonom ističe naredne sezone. Ukoliko ne obnovi ugovor, Moriba neće biti dio tima u predsezoni.