Miralem Pjanić u društvu hrvatskih legendi: Slikao se s njima i zaželio im sreću u Kataru

p
Pjanić im je poželio sreću na Svjetskom prvenstvu koje Hrvatska započinje u srijedu utakmicom protiv Maroka

Hrvatska reprezentacija stigla je u Katar gdje će sljedeće srijede odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Dolazak Hrvatske u Katar iskoristio je Miralem Pjanić za zajedničku fotografiju s legendarnim hrvatskim napadačima Ivicom Olićem i Marijem Mandžukićem. Objavio ju je na Instagramu.

Grupna faza

Pjanić im je poželio sreću na Svjetskom prvenstvu koje Hrvatska započinje u srijedu utakmicom protiv Maroka. U grupnoj fazi suparnici će joj još biti Kanada i Belgija. Hrvatska u Kataru brani srebrnu medalju iz Rusije, sa svjetskog prvenstva odigranog prije četiri godine. Mnogo je onih koji joj ne predviđaju ponavljanje takvog uspjeha. U Stats Performovom modelu predviđanja Svjetskog prvenstva pomoću umjetne inteligencije Hrvatska je zasjela na 11. mjesto kad su se predviđali favoriti.

Nekoć sjajni napadači, sad dio stručnog stožera

BBC je istaknuo da je malo vjerovatno da će Hrvatska ponoviti svoj rezultat iz Rusije, a ESPN je na svojim društvenim mrežama objavio grafiku s 10 najvećih favorita za osvajanje nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje se krajem ove godine igra u Kataru. Hrvatska se nije našla na tom popisu. Ima i dosta onih koji tvrde suprotno.

Nema Mandžukića

Među njima je i Transfermarkt koji je pisao da Hrvatska ima jaču momčad nego prije četiri godine i da nikog ne bi trebalo čuditi bude li ponovno u finalu. Mandžukića ondje nema, odnosno nema ga u ulozi napadača. Za stranicu Sportskeeda on je i najveća zvijezda koja je igrala svjetsko prvenstvo prije četiri godine, a nema ga na ovome. Zajedno s Olićem dio je stručnog štaba hrvatske reprezentacije.

Pjanić je u karijeri igrao za Metz, Lion, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš. Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine od ove je godine član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.