Mjerilo kakav je čovjek: Ekonom Manchester Cityja nikad neće zaboraviti šta mu je uradio Haaland

sa
Erling Haaland je primjer pravog sportiste kako na terenu tako i van njega.

U vrijeme kada se prati svaka situacija za fudbalere je od velike važnosti da obraćaju pažnju na svaki detalj jer upravo ih nekad sitni detalji kreiraju mišljenje o njima.

Svlačionica Manchester Cityja je prepuna zvijezda, među njima je svakako i Haaland koji sedmično zarađuje čak 400.000 eura

Na terenu je mladi Norvežanin pravi ubica, jako je popularan među fanovima fudbala, ali svjetska slava mu nije udarila u glavu te način na koji je odgojen primjenjuje u svakom trenutku.

Kakav je kao čovjek Haaland je najbolje pokazao na zagrijavanju pred meč Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, a to je najbolje osjetio ekonom Građana.

Naime, dok su brojne zvijezde samo bacale svoju trening opremu, a ekonom kupio jednu po jednu i stavljao u torbu, samo se Haaland ponio drugačije.

Najbolji mladi napadač današnjice je prišao i spustio trenersku u torbu. To se jako svijedlo ekonomu koji je Haalanda potapšao po leđima.

Reputacija svjetske zvijezde se gradi i van terena, a Haalandov gest prema ekonomu je najbolji pokazatelj da će norveški golgeter u narednim godinama biti omiljeni igrač mlađim naraštajima.

Nakon ovog videa mnogi su Haalanda odmah prozvali najpristojnijom svjetskom superzvijezdom. Epitet koji mu savršeno odgovara.

"Ovo je dokaz kako je taj dečko odgojen, to je pravi primjer sportiste", samo je jedan u nizu komentara koji pohvalno govore o Haalandu.