Mladi hokejaši BiH nakon drame pobijedili Luksemburg na otvaranju SP-a u Sarajevu

r
Večeras je u sarajevskoj Skenderiji otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu III-B divizije, a mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Luksemburg rezultatom 7:6.

Prvenstvo su otvorili ministar kulture i sporta Kenan Magoda, predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić te prvi čovjek prvenstva ispred Međunarodne hokejaške organizacije Heikki Hietanen. Program su uveličali članovi hokejaških klubova Vukovi i Medvjedi i ženskog hokejaškog kluba Lavice.

Prvi meč programa bio je pravi spektakl u kojem je reprezentacija BiH nakon nevjerovatnog preokreta savladala Luksemburg rezultatom 7:6 nakon produžetka.

Luksemburžani su vodili rezultatom 3:1 nakon prve trećine, a onda u još tri navrata imali minimalno vodstvo. Međutim, hokejaši BiH su se vraćali i sedam sekundi prije kraja golom Belmina Sinanbegovića izborili produžetak. Tu se naš tim bolje snalazi i dolazi do pobjede golom Rijada Plehe.

Pleho je bio najefikasniji s tri gola, a po jedan su postigli Nikko Gaković, pomenuti Belmin Sinanbegović, Tarik Mrkva i Vasilije Vučinić.

Upravo je Vučinić proglašen igračem utakmice iz redova BiH, dok je nagradu kod Luksemburžana dobio Kristian Potucek.

BiH će već sutra odigrati i drugi meč protiv Južnoafričke Republike i u slučaju pobjede izboriti promociju u III-A diviziju juniorskog hokeja.

 

Objavu pogledajte KLIKOM OVDJE

 

Foto : Hokejaški savez BiH