Mladi reprezentativac BiH potpisao za Austriju

benjamin hadzic
Bosanskohercegovački igrač i član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Hadžić od juče je i zvanično igrač Austrije iz Klagenfurta.

Ovaj izuzetno nadareni dvadesetogodišnji fudbaler prešao je u redove Austrije iz njemačkog bndesligaša Hanovera koji je prošle sezone ispao u drugu njemačku ligu za koji je odograo nekoliko bundesligaških mečeva ali je po dolasku trenera Thomasa Dolla prebačen u drugu ekipu :Hanovera . Austrija iz Klagenfurta koja je trenutno na drugoj poziciji u drugoj austrijskoj ligi i kako stvari stoji bit će novi član ustrijske prve lige a Hadžić im je potreban kao dokazani strijelac kako bi pripremali ekipu za novu sezonu.

– Ja hoću da igram i to zapaženu ulogu, da dajem golove jer sa dvadeset godina imam velikih ambicija. Procjenio sam da je Austrija dobra prilika i kao odskočna daska za moju dalju karijeru- izjavio nam je juče Benjamin nakon okončanja pregovora.

Recimo i to da je Hadžić bio 4 godine član Bayerna iz Minhena u omladinskim selekcijama potom Studgarta i na kraju Hanovera. Igrao je za kadetsku , juniorsku i za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.