Pripreme sa prvakom Lukom Plantićem: Sadiković spremniji nego ikad za borbu

- "Završene su pripreme bez povreda, osjećam se super i najspremniji do sada za ulazak u ring", u razgovoru za Cazin.NET otkriva MMA borac rodom iz Cazina, Asmir Sadiković, koji se 27. oktobra u Lincu bori protiv Dominic Shobera, nimalo lakog protivnika.

Kao što smo ranije pisali, Sadiković je pripreme za ovaj meč obavljao u jednom od najboljih njemačkih klubova - Spirit TV MMA club, gdje su s njim radili vrhunski stručnjaci i sparing partneri.

Asmirova najveća podrška i motivacija je stariji brat Amir, također uspješan MMA borac, koji mu uveliko pomaže u njegovoj karijeri. Tako je bilo i na ovim pripremama. 

Da su braća Sadiković meč koji se održava za dva dana shvatili jako ozbiljno, pokazali su i dovođenjem na pripreme Luke Plantića, jednog od najboljih boksača do 76 kg, sa njemačkom adresom.

Image

Plantić je bivši amaterski juniorski prvak Europe koji je nedavno prešao u profesionalce. Ima 21 godinu i predviđaju mu blistavu karijeru. 

Sadikoviću je ovo prva ozbiljna borba nakon težih ozljeda i operacija u prošlom periodu zbog kojih je pauzirao. Danas se već osjeća puno bolje, ozljede su sanirane i osjeća se spremnim za nove pobjede, što ćemo, nadamo se, i vidjeti 27. oktobra. 

Podsjećamo, mladi MMA borac iz Cazina sportsku karijeru započeo je u Stijeni, gdje je rođen. Kad je bio drugi razred osnovne škole, životna sudbina navela ga je na drugi put. Zajedno s porodicom seli se u Zagreb, gdje se okušao u raznim vrstama borilačkih sportova da bi u jednom trenutku napravio pauzu. Na nagovor brata Amira, također uspješnog borca, počinje da trenira MMA. Nakon samo četiri treninga, odlazi na državno prvenstvo, gdje osvaja treće mjesto. Najveće uspjehe ostvaruje upravo u slobodnim borbama gdje je bio hrvatski kadetski viceprvak do 75 kilograma, juniorski viceprvak do 80 kilograma, a također i europski juniorski prvak do 80 kilograma.

Image