MMA zvijezda u usponu objavila šokantnu fotografiju - Moraju mu amputirati nogu da zaustave širenje

tim schultz
Australski borac i MMA zvijezda u usponu Tim Schultz dobio je užasnu stafilokoknu infekciju, zbog koje bi mogao izgubiti nogu.

 

Kada je Tim Schulz (3-1 MMA ) pobijedio Michaela Stanoffa (3-2) prije nešto više od dva mjeseca na Beatdown Promotions 3, niko nije mislio da bi to mogla biti njegova posljednja borba u karijeri.

Osim toga, možda više nikada neće moći da stane na svoje noge.

Prije nekoliko sedmica Schulz je odletio na Tajland kako bi trenirao u jednom od najboljih klubova Phuketa, Bangtao. Na jednom treningu igrač se nažalost zarazio stafilokokom.

"Modrice se događaju na treningu, ali kad je došao kući, potkoljenica ga je jako boljela. Otišao je ljekaru i dobio injekciju kortizona. Međutim, opseg problema pogrešno je dijagnosticiran. Sljedeći dan, pokušavajući ustati iz kreveta, Tim je pao na tlo i hitno je prebačen u bolnicu. Njegovo stopalo i mišić potkoljenice bili su uznemirujuće natečeni", rekao je Schultzov prijatelj Matthew Yung Lee-Manwar (3-0).

Prva tura antibiotika nije djelovala, pa mu je rečeno da mu moraju amputirati nogu kako bi se spriječilo širenje infekcije.

Prebačen je u drugu bolnicu gdje leži već sedam dana i još čeka odluka. Najvjerojatnije će ostati bez noge u ostvarenju svog sna,

Osvrnuo se i Schultz na cijelu situaciju. "Infekcija je dovela do opasnog pada mog krvnog tlaka, što je neposredna prijetnja mom životu. Računi povezani s ovom nesrećom financijski su me iscrpili i ne mogu si priuštiti potrebnu skrb", objasnio je.

Na mreži je organizovano prikupljanje sredstava za borca koji se pokušava vratiti u Australiju. Do sada ih je prikupljeno 40.000 australskih dolara (oko 24.000 eura), dok je za postizanje cilja potrebno još najmanje još 60.000 eura.

"Pokušavamo dogovoriti mjesto u avionu u sljedeća dva dana. Rečeno mi je da treba rezati potkoljenicu kako bi se uklonile bakterije. Već imam duboke posjekotine na stopalu. Moram kući. Što god možete učinite, dijelite, donirajte. Ovo bi mi sada moglo spasiti život, još jednom hvala na vašoj pomoći", objavio je Schultz na Instagramu u nedjelju.