Modrić je na klupi bio u stanju u kakvom do sada nije viđen sve dok mu nije prišao Messi

.

Ako je Lionel Messi najbolji fudbaler svih vremena, onda nema sumnje da je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka u historiji fudbalske igre. Dvojica velemajstora su svoju neupitnu klasu potvrdili i na Mundijalu u Kataru gdje je na kraju bolje prošao Argentinac s obzirom da su Gaučosi u polufinalu izbacili Vatrene.

Modrić je igrao maestralan turnir, ipak u polufinalu Vatreni nisu imali snage da izbace Gaučose koji su predvođeni Messijem slavili sa 3:0. Kapiten Gaučosa je upisao asistenciju i postigao gol iz penala.

Za obojicu fudbalera je ovo bila posljednja šansa da osvoje zlato. Messi je ostao u igri, dok će Modrić imati priliku da odigra još jedan meč te osvoji bronzu nakon srebra u Rusiji prije četiri godine.

Svjestan propuštene prilike nakon što ga je Zlatko Dalić izveo iz igre tek kada je sjeo na klupu Modrić je bio neutješan. Uhvatio se za glavu i počeo plakati od razočarenja. Ta scena je ubrzo postala viralna na internetu.

Modrić je bio neutješan na klupi

Ipak, nakon posljednjeg sudijskog zvižudka uslijedila je sada već može se reći kultna fotografija i stisak ruke dvije istinske fudbalske legende.

Naime, Messi je prišao Modriću te mu sportski čestitao na svemu šta je do sada uradio. Može se reći da je u ovoj fotografiji stala sva smisao fudbalske igre.

Prilikom davanja izjave uslijedila je još jedna scena koja bi mogla postati viralna, a to je potez selektora hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića.

Naime, Dalić je poslije utakmice svjesno tražio Messija da mu čestita na odličnoj partiji i našao ga je prilikom davanja intervjua.

Dalić se prišunjao Messiju sa strane, a argentinski kapiten je prekinuo razgovor sa novinarom te se pozdravio sa rođenim Livnjakom.

Inače, kako za Messija tako i za Modrića Mundijal u Kataru je posljednje Svjetsko prvenstvo i njihovim sve bližim odlaskom u penziju fudbalska igra definitivno više neće biti ista.