Modrića već godinama zove "tata", a on njega "sine", ali se u petak na terenu neće poznavati!

.
Okršaj za polufinale Svjetskog prvenstva

 

U petak nas očekuje sigurno spektakularan okršaj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru gdje će se sastati Hrvatska i Brazil, a ovo će biti prilika da se na suprotnim stranama nađu saigrači iz Real Madrida koji će svoje prijateljstvo sigurno ovaj put ostaviti po strani.

Hrvatska je uspjela da se plasira u četvrtfinale Mundijala u Kataru nakon što je jučer poslije penala uspjela da savlada Japan, dok je Brazil s laganih 4:1 sinoć pobijedio reprezentaciju Južne Koreje.

Sigurno je da nas u petak očekuje žestok okršaj ovih reprezentacija i velika borba za mjesto u polufinalu ovog velikog takmičenja.

Jasno je da Brazil ima ulogu favorita u ovom okršaju jer prema mišljenju mnogih oni su i prvi favorit za osvajanje zlatne medalje u Kataru.

No, Hrvatska je ranije pokazala da ih se ne smije tako lako otpisati i da oni mogu igrati sa svakom ekipom. Uostalom, Vatreni su u Katar došli kao aktuelni viceprvaci što je najbolji pokazatelj da Brazilci nemaju pravo na opuštanje.

Pred utakmicu ovih reprezentacija u centru pažnje našli su se Luka Modrić i Rodrygo koji su inače saigrači u Real Madridu, te su zaista veliki prijatelji, ali to će u petak sigurno ostaviti po strani.

Rodrygo je prije nekoliko godina otkrio da mu je Modrić bio najveća podrška kada je stigao u Real Madrid još kao tinejdžer. Zanimljivo da je Modrić samo godinu mlađi od Rodrygovog oca i nije čudo što imaju tako dobar odnos.

"Kada sam mu rekao da moj otac ima samo 35 godina nije mogao da vjeruje. Rekao mi je tada da ga moram poštovati jer mi može biti otac i naravno šalio se, ali od tada imamo odličan odnos", rekao je Rodrygo i dodao.

"Od tog trenutka ja njega zovem 'tata', a on mene 'sine'. Pomogao mi je itekako kada sam tek došao u Real Madrid i to mu nikada neću zaboraviti".

Međutim, i pored toga što Modrić i Rodrygo imaju tako veliko prijateljstvo jasno je da u petak to neće biti baš u prvom planu. Obojica žele sa svojim ekipama da dođu do pobjede i polufinala, te će se prijateljstvo ovaj put ostaviti po strani.

No, kada sudija svira kraj Modrić i Rodrygo će sigurno imati srdačan pozdrav, a to važi i za Viniciusa Juniora i Edera Militaa koji su također Modrićevi saigrači u kraljevskom klubu.

Modrić će u petak sigurno igrati od prve minute, dok za Rodryga to vjerovatno neće biti slučaj jer ga Tite na Mundijalu u Kataru koristi kao rezervu, ali mu je u svakom meču pružio priliku za igru.