Moglo bi biti suza: Realovi izvori osjetljivom temom uzdrmali Modrića, Hrvat dobio ultimatum!

.
Sve uoči utakmice protiv Velsa

 

Javna je tajna da pojedini klupski izvori koriste medije da u javnost plasiraju osjetljive teme kako bi bi opipali teren za ono što slijedi. To je ovaj put slučaj sa Lukom Modrićem, Real Madridom i reprezentacijom Hrvatske. 

Na dan kada Hrvatska igra možda i najvažniji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo madridski list AS, koji je tradicionalno naklonjen Real Madridu, je u javnost pustio priču koja može zabrinuti sve u Hrvatskoj. 

As je otišao toliko daleko te se navodi da je Modrić dobio praktično ultimatum da bira između Hrvatske i Real Madrida na proljeće i da će ishod utakmice protiv Velsa odrediti njegovu sudbinu među Kraljevima.

Svima u Realu navodno smeta što se Modrić duplo troši tokom reprezentativne pauze i da je cilj imati Modrića što odmornijeg u proljetnom dijelu sezone.

"Kolizija između Modrićevih obaveza u Hrvatskoj i Realu, glavni je razlog Lukinih sukoba s klubom", navodi As koji je očigledno dobio ove informacije od nekih klupskih čelnika.

Kada je ljetos produžio ugovor s Realom Modrić je dobio slobodne ruke da može igrati i iza Vatrene, dok među Los Blancosima žele da Hrvat bude poput Tonija Kroosa koji se već oprostio od Njemačke.

"Real i dalje od Modrića traži da ostane u klubu i ne rizikuje povrede u reprezentaciji kako bi kao rezerva bio svjež i spreman zamijeniti Bellinghama, Valverdea, Tchouamenija i Camavingu, koji će također biti umorni od njihovih duplih obaveza."

"Ali, oni za razliku od Modrića nemaju 38 godina i lakše će podnijeti ogromne napore u klubu i reprezentaciji", navodi As.

Upravo iz tog razloga su u Realu nadaju direktnom plasmanu Hrvatske na Euro te će od Zlatka Dalića tražiti da uopšte ne poziva Modrića na martovsko okupljanje Vatrenih, odnosno igranje prijateljskih utakmice.

"Modrić trenutno igra na dva fronta. Sa Hrvatskom se bori za Euro, a sa Realom za svaki minut na terenu", zaključio je As.

Modrićev cilj je svakako igrati na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske, to bi mu biloveliko takmičenje i gledajući u prošlosti teško da će ga Realovi ultimatumi uspjeti spriječiti da igra za Vatrene čiji je član posljednjih 17 godina.