Molili ga da ostane, a sada mu zabijaju nož u leđa: Barcelona umjesto Xavija dovodi njegovog druga!

.
Deco ima svoj plan

 

Kada je saopštio da odlazi na kraju sezone molili su ga da ostane i uspjeli u tome, a sada Xaviju u Barceloni uslovno rečeno zabijaju nož u leđa. Španski mediji otkrivaju detalje.

Prije oko tri mjeseca Xavi Hernandez najavio je da će na kraju sezone napustiti Barcelonu. Sezona se bliži kraju, a to se neće desiti.

Igračka legenda Blaugrane kao razlog je navela veliki pritisak koji ima na funkciji koju obavlja, no na kraju su ga uspjeli ubijediti da ostane i naredne sezone na klupi svog voljenog tima.

Mislilo se, kada su ga već toliko molili i namolili, da će dobiti odriješene ruke za dugoročni posao, no čini se da nije tako. Deco ima druge planove.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u španskim medijima, Barcelona će na ljeto sljedeće godine tražiti novog trenera, te već imaju jasnu želju.

Španski Sport piše kako na ljeto 2025. ističe ugovor Luisa Enriquea u PSG-u te da ga neće produžiti, a da je ovaj čovjek želja sportskog direktora Katalonaca, Portugalca Deca.

Međutim, ostaje da se vidi hoće li Luis Enrique produžiti saradnju s prvakom Francuske. Sigurno dosta toga zavisi i od raspleta u Ligi prvaka gdje PSG ima šansu da postane prvak Evrope.

Podsjetimo, Luis Enrique je bio trener Barcelone od 2014. do 2017. godine. Ovaj tim je vodio na 181 utakmici i 2015. godine je osvojio Ligu prvaka, nakon čega je radio kao selektor Španije u dva navrata.

Od 1996. do 2004. godine je igrao za Barcelonu gdje je i završio igračku karijeru. Dobar je prijatelj upravo s Xavijem što smo vidjeli i pred utakmicu PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka ranije ove sezone.