Mourinho pred okršaj s Chelseajem govorio o Lampardu: Volim tog momka, nadam se da će izgubiti

Trener Tottenhama Jose Mourinho obratio se medijima na jučerašnjoj press konferenciji pred današnji susret protiv Chelseaja.

 

Tom prilikom Posebni je između ostalog govorio i o treneru Plavaca Franku Lampardu kojeg je trenirao dok je Frenkie bio u najboljim godinama karijere,prenosi sportsport.ba.

Jose je po običaju uspio da nasmije novinare.

"Mislim da ćemo jedan prema drugom imati jake osjećaje zauvijek. Uvijek ću mu biti zahvalan za sve ono što je radio za mene kao fudbaler. Ništa to neće promijeniti. Volim tog momka, uvijek ću voljeti tog momka, nadam se da će izgubiti u nedjelju", kazao je Mourinho što je nasmijalo prisutne novinare.

Jedan od novinara je kazao kako Chelsea u posljednje vrijeme bilježi slabe rezultate. Jose je i na to imao spreman odgovor.

"Propadaju, ali još uvijek drže četvrto mjesto u Premier ligi i igrat će osminu finala Lige prvaka protiv Bayerna. Ako je to propadanje, onda nije loše propadanje. Bit će oni dobro", poručio je Jose.

Inače, Pijetlovi su na pet utakmica Premiershipa otkad ih je Mourinho preuzeo zabilježili četiri pobjede i vjerovatno će biti blagi favoriti danas od 17.30 sati obzirom da je ipak Chelsea u daleko slabijoj formi. Plavci su na posljednjih pet mečeva zabilježili četiri poraza.