Mourinho sutra završava prvo veliko pojačanje, a zatim dolazi i zvijezda Real Madrida?

.
Roma se pojačava

Osvajač prvog izdanja Konferencijske lige, ekipa Rome, u novu bi sezonu mogla ući znatno jača.

Kako prenosi ugledni Gianluca di Marzio, prvo veliko pojačanje stiže već sutra na ljekarske preglede u Rim, a u pitanju je srbijanski reprezentativac Nemanja Matić.

Ovaj pouzdani igrač, vrlo odan Mourinhu, smatra se pravim čovjekom koji će dati iskustvo i sigurnost veznom redu Vučice. Potpisat će ugovor na jednu sezonu uz opciju produženja za još jednu, a plata će mu biti tri i po miliona eura. 

U početku je plan bio da stigne tek u julu, no Roma je, međutim, posljednjih dana odlučila ubrzati stvari i dovesti Srbina u Italiju ranije od očekivanog. 

Matić je, jasno kao dan, bio želja Josea Mourinha. Portugalski trener dobro poznaje bivšeg veznjaka Uniteda: on ga je doveo u Crvene vragove nakon što ga je prethodno trenirao i u Chelseaju. 

Kao još jedno veliko pojačanje za Romu spominje se Gareth Bale kojem krajem mjeseca ističe ugovor s Real Madridom i postat će tako slobodan igrač.

Ponuda koju je pripremio Jose Mourinho mogla bi konkurisati s onim koje su pred Balea stavili klubovi iz Engleske, koje su posljednjih sedmica pokazali interes za dovođenje reprezentativca Velsa. 

Mourinho i Bale sarađivali su u Tottenhamu u sezoni 2020/2021., kada je lijevonogi veznjak igrao na posudbi u Spursima. 

Roma ima velike ambicije za narednu sezonu nakon što je ove osvojen prvi trofej nakon 2009. godine, a vidjet ćemo da li će uspjeti da dovedu veliku zvijezdu kakva je bez obzira na sve Gareth Bale.