Mourinho vozio autobus tokom slavlja u Rimu i umalo udario policajca na motoru

.
Posebni jedva zakočio

 

Roma je prije nekoliko dana uspjela da osvoji Konferenciju ligu, a to je bio čak peti evropski trofej za Josea Mourinha.

Mourinho je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvoji čak pet evropskih trofeja, te je bio na tronu svih trenutnih UEFA-inih klupskih takmičenja što je zaista za svaku pohvalu.

Igrači Rome su znali kako da s navijačima proslave ovaj uspjeh, te su nakon povratka iz Tirane slavili s njima na ulicama Rima.

Oni su se ulicama Rima vozili u autobusu i maksimalno su se opustili, a to se posebno odnosi na Mourinha koji je u jednom trenutku odlučio da siđe s gornjeg dijela autobusa i ode do vozača.

Naime, Mourinho je zamolio vozača da mu prepusti volan i da on malo vozi autobus što je vozač odmah prihvatio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Međutim, to im se itekako moglo obiti o glavu jer je Mourinho umalo napravio incident. Kamere su snimile trenutak na kojem se vidi da je Mourinho jedva zakočio i umalo je udario policajca na motoru koji je bio ispred njega.

Portugalac je na svu sreću uspio da "pogodi" kočnicu i zakoči, te je i sam shvatio da vožnja autobusa nije lagana stvar i odmah je ustao i vozaču prepustio njegovo mjesto